Байден вважає, що Китай усвідомлює наслідки можливої допомоги росії

Байден вважає, що Китай усвідомлює наслідки можливої допомоги росії

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив упевненість, що керівництво Китаю чудово розуміє масштабні економічні наслідки за будь-яку можливу допомогу росії – у військовому, економічному плані або щодо спроб кремля уникнути західних санкцій.

Про це глава Білого дому заявив у четвер під час пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічей зі світовими лідерами, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, Китай розуміє, що його економічне майбутнє набагато тісніше пов’язане із Заходом, ніж з росією. І тому я сподіваюся, що він не вдасться до цього (допомоги рф – ред.)», – заявив президент США.

Він нагадав, що минулого тижня мав майже двогодинну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, назвавши її «дуже прямою». При цьому Байден зауважив, що чітко роз’яснив китайському лідеру наслідки, яких може зазнати Пекін, якщо прийме рішення щодо підтримки росії на нинішньому етапі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Брюсселі відбулися саміт НАТО, засідання Європейської ради, а також зустріч лідерів країн G7. Головне питання, яке обговорювалося на цих форумах, стосувалося спільного реагування на війну рф, розв’язану в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-