В ООН обіцяють покарати росію за злочини в Україні

В ООН обіцяють покарати росію за злочини в Україні

Укрінформ
Усі причетні до вчинення російською федерацією військових та інших злочинів в Україні обов’язково понесуть покарання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив постійний представник Литви при Організації Ритіс Паулаускас, до заяви якого приєдналися також делегації Латвії, Естонії, Фінляндії, Данії, Ісландії, Швеції та Норвегії.

“Минулого тижня Міжнародний суд ООН прямо наказав росії припинити її так звану “військову операцію”. Прокурором суду було розпочато розслідування. Не буде безкарності за порушення міжнародного права, в тому числі воєнні злочини та злочини проти людяності”, - сказав Паулаускас.

Він наголосив, що всі винуватці повинні бути притягнені до відповідальності: “Це необхідно не лише для забезпечення справедливості для жертв, але й для недопущення подальших порушень. Забезпечення відповідальності - невід’ємна складова нашого зобов’язання стосовно поваги та підтримки дотримання міжнародного гуманітарного права”.

Як повідомлялося, 23 березня триває засідання надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Україні, спричиненої російським вторгненням. ГА має ухвалити резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України».

Попереднє засідання надзвичайної сесії відбулося 28 лютого – 2 березня. 2 березня ГА ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення росії в Україну й вимагає від рф негайно вивести війська з української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-