ЄСПЛ поновив розгляд позовів проти росії

ЄСПЛ поновив розгляд позовів проти росії

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) поновив розгляд позовів проти росії, скасувавши попереднє рішення голови Суду від 16 березня цього року про призупинення розгляду усіх позовів проти російської федерації.

Про це йдеться у постанові Пленуму Суду від 22 березня про наслідки припинення членства росії в Раді Європи, повідомили Укрінформу в пресслужбі ЄСПЛ.

Зокрема, враховуючи статтю 58 Європейської конвенції з прав людини, ЄСПЛ постановив, що російська федерація перестає бути високою Договірною Стороною Конвенції з 16 вересня 2022 року

Суд зберігає за собою юрисдикцію для розгляду позовів проти російської федерації відносно дій та бездіяльності, які можуть становити порушення Конвенції, що мали місце до 16 вересня 2022 року.

Призупинення розгляду всіх заяв проти російської федерації за рішенням, ухваленим головою Суду від 16 березня 2022 року, скасовується негайно.

Ця резолюція не завдає шкоди розгляду будь-якого юридичного питання, пов’язаного з припиненням членства російської федерації в Раді Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно схвалила висновок, згідно з яким російська федерація більше не може бути членом РЄ через розпочату нею воєнну агресію проти України. Того ж дня росія повідомила генерального секретаря РЄ про свій вихід з Ради Європи та про намір денонсувати Європейську конвенцію з прав людини.

16 березня Комітет міністрів Ради Європи на позачерговому засіданні ухвалив рішення виключити повністю російську федерацію з Ради Європи. Того ж дня ЄСПЛ ухвалив рішення призупинити розгляд усіх позовів проти російської федерації до розгляду правових наслідків цієї постанови для діяльності Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-