В Європарламенті назвали росію державою-терористом

В Європарламенті назвали росію державою-терористом

Укрінформ
На міжнародному рівні, зокрема, на рівні ООН, має розпочатися дискусія про визнання росії терористичною державою.

Як повідомляє Укрінформ, про це у коментарі Guildhall заявив екскомандувач Сил Оборони Естонії, депутат Європейського парламенту, генерал-лейтенант Ріго Террас.

«Йдеться про визнання росії ізгоєм, терористичною державою, як Афганістан або організацією як Талібан. Внутрішньо, я згоден з такою ініціативою, безумовно, росія є терористичною державою, питання лише у можливості проведення такої юридичної процедури. Завдання в тому, чи може ООН офіційно заявити про це. Нам потрібно знайти або створити юридичну процедуру для такого визнання (росії терористичною державою – ред.)», - заявив ексголовнокомандувач Естонії.

За його словами, це має бути дискусія в самій ООН.

«Це має бути дискусія в самій ООН, оскільки це процес, до якого мають бути залучені всі держави світу», - вважає політик.

"Фактично, росія - це фейкова та терористична держава", - сказав Террас.

Раніше Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до світової спільноти про необхідність визнання російської федерації терористичною державою. Із заявами про підтримку ініціативи виступив цілий ряд світових політиків.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого продовжується повномасштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-