У рф відкрили справу проти журналіста Невзорова за «фейки» про російську армію

У рф відкрили справу проти журналіста Невзорова за «фейки» про російську армію

Укрінформ
Слідчий комітет росії порушив проти журналіста Олександра Невзорова кримінальну справу за статтею про поширення «фейків» про російську армію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза із посиланням на заяву слідчого комітету росії.

За версією слідства, Невзоров «опублікував свідомо неправдиву інформацію про навмисний обстріл збройними силами росії пологового будинку в місті Маріуполі». Записи про це журналіст опублікував 9 березня в Інстаграмі, 19 березня – у Ютубі.

Російські слідчі заявляють, що зараз «вживаються заходи до встановлення місцезнаходження Невзорова з метою проведення з ним слідчих і процесуальних дій».

Як повідомлялося, 9 березня в Маріуполі агресор під час авіанальоту знищив у центрі міста пологовий будинок, лікарню, дитяче відділення та терапію.

Представник міноборони росії ігор конашенков і глава мзс рф сергій лавров дали прямо протилежні версії авіанальоту 9 березня на лікарню і пологовий будинок у Маріуполі.

Так, конашенков заявив, що російські військові не завдавали удару по лікарні в Маріуполі, він назвав «нібито авіаудар, що мав місце, є повністю режисованою провокацією, для підтримки антиросійського ажіотажу у західної аудиторії». Водночас лавров визнав бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі цілеспрямованим рішенням армії росії. Але за його словами, пологовий будинок у Маріуполі використовувався виключно як база батальйону «Азов», про що росія, нібито, представила дані в ООН ще декілька днів тому.

Президент росії володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-