Від турбін до пластиліну: з білорусі заборонили вивозити понад 250 видів промислових товарів

Від турбін до пластиліну: з білорусі заборонили вивозити понад 250 видів промислових товарів

Укрінформ
Прем'єр-міністр білорусі Роман Головченко підписав постанову, якою запроваджується заборона на пів року на вивезення з країни понад 250 видів промислових товарів.

Документ опубліковано на Національному правовому інтернет-порталі, передає Укрінформ з посиланням на Зеркало.

Як зазначається, загалом у списку 254 позиції, з-поміж них багато медвиробів та розхідників — починаючи від хірургічного кетгута і дитячих сосок до дезінфікуючих засобів та медичних рукавичок.

Також у списку інструменти: алмазні склорізи, паяльні лампи; лещата, затискачі, шліфувальні круги та інше.

У переліку багато обладнання – турбіни, насоси, різні верстати. Крім того, багато техніки - від ліфтів до бульдозерів, тракторів та екскаваторів. Є й побутова техніка: холодильники, пилотяги, електробритви, машинки для стрижки волосся. Заборона торкнулася також мотоциклів, велосипедів та дитячих колясок.

Крім того, до списку включені комп'ютери, телефони (включно зі смартфонами), мікрофони, гучномовці, навушники, звукозаписувальна або звуковідтворювальна апаратура, відеозаписувальна або відеовідтворювальна апаратура, фотокамери та інше.

Під заборону потрапив навіть дитячий пластилін для ліплення.

Обмеження запровадили для «захисту економічних інтересів держави». Вони не поширюються на товари, вироблені в білорусі та росії, а також особисті речі громадян.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-