S&P відкличе рейтинги всіх російських компаній до 15 квітня

S&P відкличе рейтинги всіх російських компаній до 15 квітня

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings відкличе кредитні рейтинги всіх російських компаній та організацій до 15 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Дане рішення було ухвалено після того, як Євросоюз оголосив про заборону присвоювати кредитно-рейтинговим агентствам ЄС рейтингів юридичним особам, органам або організаціям з росії.

Західні санкції заморозили більшу частину активів російського центрального банку в розмірі 640 мільярдів доларів США, позбавили кількох банків доступу до глобальної платіжної системи SWIFT і призвели до вільного падіння рубля.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг росії з «CCC-» до «CC», оскільки країна повідомила про труднощі з виплатою боргу за своїми єврооблігаціями 2023 та 2043 років, деномінованими в доларах.

Кредитні рейтингові агентства Moody's і Fitch також призупинили комерційні операції в Росії на початку цього місяця.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-