Структури

Структури "кухаря путіна" наймають тролів для коментування новин про Україну – росЗМІ

Укрінформ
Структури Євгена Пригожина, якого називають "кухарем путіна", проводять широкий набір працівників, "тролів" для коментування новин про Україну. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у розслідуванні "Фонтанки".

Кореспондентка видання сходила на співбесіду, успішно її пройшла і день попрацювала у кібервійськах. При прийомі претендентам сказали, що "робота нескладна", потрібно буде щодня писати близько 200 коментарів у Телеграмі та на інших майданчиках (за винятком російської соцмережі – там "інформація більш-менш нейтральна"). У зміні – 100 людей.

"Чати та канали знаходитимуть куратори; як писати спростування, який сенс вкладати в них, скажуть також вони. Багато писати не треба: два-три речення і вистачить. З вами працюватимуть наші хлопці, які вже кілька років у цій темі варяться, вони зможуть допомогти, раптом щось", – пояснили новим тролям на співбесіді.

Основний обсяг роботи полягає у створенні "патріотичної картини" у коментарях під трендовими відео та у категоріях "політика" та "новини". Потрібно дотримуватися проголошених російською владою постулатів: Київ відмовлявся виконувати Мінські угоди та нарощував озброєння, Європа фінансувала військові постачання.

"Не було б "вибуху" 24-го (лютого – ред.), був би "вибух" 30-го, і не з нашого боку. Я не маю підтвердження, але я так вважаю. Першого тижня по житлових масивах не завдавали ударів. А тепер простим людям не дають сховатися у безпечному місці. Нацбати закривають людей у ​​підвалах та квартирах", – пояснює позицію коментів один із кураторів. Інший сказав, що "колись спілкувався з опозицією (російською – ред.) і розчарувався в ній".

Робота в кібервійськах влаштована так: коментаторів додають у чат, куди скидають відео та зведення з патріотичних каналів. Цю інформацію під різними акаунтами публікують у коментарях до популярних відео – наприклад, до інтерв'ю Юрія Дудя з істориком Тамарою Ейдельман, виступу радника Президента України Олексія Арестовича, випуску новин телеканалу "Настоящее Время".

Після робочого дня куратор просить співробітників надіслати йому скрини коментарів та порахувати кількість. "Зарплату вам платитимуть 15 числа кожного місяця. Є така думка, що проєкт може завершитись до 9 травня, тоді за травневі зміни заплатять окремо", – пояснив куратор.

Один з кураторів проєкту Олексій Некрилов, як з'ясували журналісти "Фонтанки", раніше вважався співробітником компаній, які влада США називає причетною до проєкту "Лахта", більш відомого як "фабрика тролів".

Про "фабрику тролів" вперше заговорили у 2013 році, коли вона працювала над виправданням діяльності Євгена Пригожина. Її діяльність різко пожвавилася після початку російської агресії 2014 року, а також під час президентських виборів у США – 2016-го.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-