Японія засудила вихід рф із консультацій щодо мирного договору

Японія засудила вихід рф із консультацій щодо мирного договору

Укрінформ
Рішення росії призупинити переговори з Японією щодо мирного договору стосовно Курильських островів у відповідь на санкції Токіо через вторгнення росіян до України є «неприпустимим».

Як передає Укрінформ із посиланням на Kyodo News, про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.

«Дії росії є надзвичайно нерезонними і повністю неприйнятними», - зазначив урядовець.

Він додав, що Японія «твердо протестує» проти такого рішення рф і не змінить свою позицію щодо вирішення цієї територіальної суперечки та намагання досягнути мирного договору з росією.

Водночас, коментуючи слова росіян про те, що країна зупинила переговори через жорсткі санкції Японії проти рф, в Токіо зазначили, що їхнє рішення «з’явилося у відповідь на агресію росії проти України», а москва «намагається перекласти відповідальність за японсько-російські відносини».

Як повідомлялося, раніше росія заявила про вихід із діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на Південних Курилах і припинення безвізових поїздок японських громадян на ці острови.

У російському МЗС уточнили, що переговори щодо мирного договору припиняються через «неможливість обговорювати підписання основоположного документа про двосторонні відносини з державою, яка займає відверто недружні позиції і прагне завдати шкоди інтересам нашої країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-