Байден обговорив з лідерами провідних економік Європи підтримку України

Байден обговорив з лідерами провідних економік Європи підтримку України

Укрінформ
Президент США Джо Байден провів переговори з лідерами Франції, Німеччини, Італії й Великої Британії, обговоривши звірства, які чинять війська рф проти мирних міст в Україні, а також продовження оборонної й гуманітарної підтримки українського народу.

Розмова відбулася в понеділок, повідомляє Укрінформ із посиланням на Білий дім.

«Лідери обговорили свою серйозну стурбованість у зв’язку зі звірячою тактикою росії в Україні, в тому числі атак проти мирних жителів», - зазначається в повідомленні.

Глави держав також акцентували увагу на послідовній підтримці України, «у тому числі шляхом надання оборонної допомоги відважним українцям, які захищають свою країну від російської агресії, а також гуманітарної підтримки мільйонам українців, яким довелося бігти від насильства».

Глави п’яти провідних західних держав також розглянули останні дипломатичні кроки на підтримку зусиль України добитися припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Брюсселі відбудеться екстрений саміт НАТО на рівні глав держав. Участь у ньому візьме, в тому числі, президент США Джо Байден. Очікується також, що він відвідає сусідню з Україною Республіку Польщу та порушить питання введення миротворчого контингенту в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-