Байден попередив країну про можливість масштабної кібератаки росіян

Байден попередив країну про можливість масштабної кібератаки росіян

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати можуть зазнати кібератаки з боку росії проти урядових установ і об’єктів критично важливої інфраструктури.

Про це глава Білого дому поінформував в офіційній заяві, оприлюдненій у понеділок, із посиланням на дані американської розвідки, передає Укрінформ.

«Раніше я попереджав, що росія може вдатися до зловмисної кіберактивності проти Сполучених Штатів, у тому числі у відповідь на безпрецедентні економічні наслідки, які ми завдали рф разом із нашими союзниками й партнерами», - наголосив президент США.

Він підкреслив, що це є частиною стратегії росії.

«Сьогодні моя адміністрація поновлює ці попередження, засновані на розвідувальних даних, що російський уряд вивчає варіанти потенційних кібератак», - зауважив глава Білого дому.

Він підкреслив, що адміністрація США продовжить застосовувати всі інструменти для стримування, зриву, а також – у разі необхідності – реагування на кібератаки проти критично важливої інфраструктури. У цьому зв’язку він закликав бізнес та приватний сектор, який працює у критично важливій інфраструктурі США, також докласти зусиль для посилення кібербезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у березні США прийняли закон, який передбачає виділення $13,6 мільярда фінансування на допомогу Україні, союзникам, а також реагування на загрози з боку рф, у тому числі у кіберсфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-