Підсанкційний мільярдер Мазепін втратив контроль над «Уралкалієм»

Підсанкційний мільярдер Мазепін втратив контроль над «Уралкалієм»

Укрінформ
Голова ради директорів Об'єднаної хімічної компанії «Уралхім» Дмитро Мазепін продав 52% з раніше належавших йому 100% компанії та втратив контроль над «Уралкалієм». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті «Уралкалію».

«Уралкалій», один з найбільших світових виробників калію, повідомляє про те, що Дмитро Мазепін перестав бути контролюючою особою компанії в результаті продажу контрольного пакета (52% із раніше належали 100%) в ОХК «Уралхім», - йдеться в повідомленні.

Також Мазепін більше не обіймає посади в органах управління АТ «ОХК «Уралхім», безпосереднього акціонера ПАТ «Уралкалій», і не контролює компанію. 

Хто став покупцем у цій угоді не уточнюється. Експерти припускають, що це може бути схемою виходу з-під санкцій, яку практикували і «гаманці» олександра лукашенка.

Як повідомлялося, 9 березня Мазепін потрапив до списку санкцій Євросоюзу разом з іншими бізнесменами і топменеджерами держкомпаній з росії. Однією з причин включення до санкційного списку ЄС вказав участь у зустрічі з президентом володимиром путіним 24 лютого – у день початку повномасштабного військового вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-