У Польщі не підтвердили інформацію про порушення повітряного простору винищувачем рф

У Польщі не підтвердили інформацію про порушення повітряного простору винищувачем рф

Укрінформ
Міністерство національної оборони Польщі не підтверджує інформацію відомого українського журналіста Юрія Бутусова про те, що російський винищувач-бомбардувальник у понеділок порушив повітряний простір РП.

Про це повідомили в міноборони Польщі у відповідь на інформаційний запит видання Rzeczpospolita, передає Укрінформ.

“Міністерство національної оборони не підтверджує інформацію про порушення повітряного простору Польщі”,- йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Збройні сили Польщі стежать за ситуацією та вживають необхідних заходів для гарантування безпеки країни.

“Водночас повідомляємо, що в нинішній ситуації, зі зрозумілих причин, ми не інформуватимемо про деталі, які дозволили б ідентифікувати та визначати місцезнаходження залучених сил і засобів, систем, які використовуються, ведення розвідки та іншу діяльність”,- йдеться в заяві міністерства.

Український журналіст Бутусов написав у Фейсбуці, що в понеділок о 13:15 над Волинською областю пролетів російський винищувач-бомбардувальник, який “зайшов у повітряний простір Польщі”. За його словами, інформацію підтверджено даними з радарів, союзники також зафіксували проліт літака. За словами Бутусова, інцидент стався “відразу після заяви керівництва Польщі про можливе направлення польських миротворців в Україну для гарантування безпеки мирних жителів”.

Як зазначив Бутусов, Росія “провокує зіткнення із збройними силами НАТО”.

Із 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-