Південна Корея повідомила про чотири постріли з реактивних установок КНДР

Південна Корея повідомила про чотири постріли з реактивних установок КНДР

Укрінформ
Військові Південної Кореї заявили про те, що Північна Корея здійснила в неділю чотири постріли з реактивної системи залпового вогню малої дальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Сьогодні вранці в Північній Кореї були постріли, які, як передбачається, здійснені з реактивної системи залпового вогню, і наші військові стежили за пов'язаною ситуацією і підтримували стан готовності», – йдеться в заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, однак деталі не уточнюються.

Північна Корея продемонструвала кілька нових типів реактивних систем залпового вогню за останні роки, доповнивши і без того великий арсенал артилерії та ракет, ідеальних для потенційних ударів по цілях на півдні.

Військові Північної Кореї зробили чотири постріли близько 7:20 ранку у напрямку до свого західного узбережжя з невизначеного місця в провінції Південний Пхьонган.

Рада національної безпеки Південної Кореї провела екстренне засідання у зв'язку з запусками.

Минулого року Південна Корея схвалила плани створення системи артилерійського перехоплення вартістю 2,6 млрд дол., подібної до ізраїльського «Залізного купола», призначеної для захисту від північнокорейського арсеналу далекобійних гармат і ракет.

Близько половини з 52-мільйонного населення Південної Кореї проживає в столиці Сеулі та прилеглих районах, у межах досяжності реактивних систем залпового вогню КНДР.

Фото: KCNA/AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-