Британський лорд пропонує внести владні структури рф до списку терористичних організацій

Британський лорд пропонує внести владні структури рф до списку терористичних організацій

Укрінформ
У зв'язку з діями в Україні урядові структури росії мають бути внесені до списків терористичних організацій у Великій Британії та США.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі виданню Guildhall заявив член Палати лордів парламенту Великої Британії лорд Алекс Карлайл, який працював незалежним консультантом із законодавства у сфері тероризму.

"З того, що ми бачимо за фотографіями та іншими доказами, зрозуміло, що росія є терористичною державою - як і найбільші недержавні організації, такі як "Аль-Каїда" та ІДІЛ", - заявив Карлайл.

На його думку, на підставі доказів злочинів росії в Україні, російська армія, військово-морський флот, військово-космічні сили та політична партія "єдина росія" мають бути окремо внесені до списків терористичних структур, у тому числі до відповідних списків таких країн як США та Велика Британія.

"Це означатиме, що кожен постачальник матеріальних засобів цим структурам розглядатиметься і переслідуватиметься як причетний до терористичної діяльності", - зазначив британський політик, закликавши реалізувати визнання цих структур терористичними організаціями в найкоротші строки.

"Таке визнання буде підтвердженням статусу путіна і росії як ізгоя у світовому співтоваристві, яке поділяють більшість обраних політиків та громадян цих держав", - додав він.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія зазнала масштабних та всебічних санкцій з боку світової спільноти.

Фото: woolf.cam.ac.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-