Китай наполягає на необхідності враховувати «занепокоєння рф» у ситуації навколо України

Китай наполягає на необхідності враховувати «занепокоєння рф» у ситуації навколо України

Укрінформ
Китай не бажає загострення бойових дій в Україні та виступає за мирний процес, але наполягає, що США й НАТО мають враховувати занепокоєння всіх сторін, у тому числі росії.

Про це йдеться в повідомленні державного інформагентства Китаю Сіньхуа за результатами розмови лідерів США й КНР у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Китай не хоче, щоб ситуація в Україні дійшла до цього (до загострення - ред.). Китай підтримує мир і виступає проти війни. Це закладено в історії й культурі Китаю»,- заявив у цьому зв’язку Сі Цзіньпін.

Китайський лідер наголосив, що його держава виступає за дотримання міжнародного права та загальновизнаних міжнародних норм, у тому числі Статуту ООН. Сі також зазначив, що Китай висунув ініціативу щодо надання Україні гуманітарної підтримки. Водночас він зауважив, що «всі сторони повинні спільно підтримувати росію й Україну в діалозі та переговорах, які принесуть результати і приведуть до миру». У цьому контексті китайський лідер додав, що США і НАТО також мають вести діалог з росією, «щоб розв’язати основну причину кризи в Україні та зменшити занепокоєння у питаннях безпеки як росії, так і України».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю відбулися онлайн-переговори між лідерами США й Китаю. За повідомленнями Білого дому, розмова тривала близько двох годин. Одне з головних питань перемовин стосувалося агресії РФ проти України.

За результатами переговорів в адміністрації США заявили про збереження занепокоєнь, що КНР може надати певну підтримку росії на тлі її збройного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-