Очільник Литовської єпархії РПЦ засудив російське вторгнення в Україну

Очільник Литовської єпархії РПЦ засудив російське вторгнення в Україну

Укрінформ
Очільник Віленської та Литовської єпархії РПЦ МП митрополит Інокентій засудив війну російської федерації проти України.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті єпархії, передає Укрінформ.

Митрополит Інокентій зазначив, що в нього з патріархом РПЦ Кирилом «різні політичні погляди та сприйняття поточних подій». «Його політичні висловлювання щодо війни в Україні – це його особиста думка. Ми в Литві з цим не згодні... Ми живемо у вільній, демократичній країні. Литва – це не росія», - наголосив ієрарх.

Владика Інокентій підкреслив, що на землю України прийшло «величезне лихо: там ллється кров і страждають невинні люди», і чесна людина, богобоязливий християнин не може безпристрасно дивитися на те, що відбувається.

«Голос його совісті волає до Неба, його молитва спрямована до Бога, якому Єдиному належить суд і перед Яким дадуть відповідь ті, що принесли горе народу України, страждання матерям, сльози рідним та близьким, смерть та руйнування, масове залишення своєї країни», - заявив очільник Православної церкви у Литві.

Він також зазначив, що православні люди Литви з болем у серці сприйняли трагедію народу України: «Від самого початку воєнних дій у всіх православних храмах було посилено молитву за якнайшвидше припинення війни, про відновлення миру на землі України». 

Як повідомлялося, у проповіді в Прощену неділю 6 березня патріарх Кирило виправдав війну проти України, повторивши аргументи російської пропаганди.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-