Президентка Європарламенту закликала звести енергозалежність від росії до нуля

Президентка Європарламенту закликала звести енергозалежність від росії до нуля

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола висловилася за якнайшвидше зменшення залежності Європи від російських енергоресурсів, оскільки це є фінансуванням збройної агресії росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона заявила в інтерв'ю литовському національному мовнику LRT.

«Хоробрі українці щодня знищують російські танки – а ми даємо росії гроші на нові. (Європейський – ред.) парламент дуже рішуче та чітко висловився про те, що Євросоюз має зробити все, що в його силах, щоб жодна держава-член не залежала від російського газу», - наголосила Мецола.

Вона заявила про розуміння того, що зараз окремі країни не мають альтернативи російському газу, і це питання потрібно вирішувати, а також готуватися до сценарію, що кремль скористається цією вразливістю і припинить постачання до них. «Ми вже запізнилися з енергонезалежністю, але рішення та альтернативи є», - зауважила президентка ЄС. 

Мецола також зазначила, що те, що вже зробив ЄС для тиску на росію, не може вважатися достатнім, допоки війна триває. «Європарламент і ЄС мають працювати щодня, щоб надіслати максимально сильний сигнал: ми не сповільнюватимемося або здаватимемося, поки війна (в Україні - ред.) не закінчиться», - заявила вона. 

Крім цього, президентка ЄС нагадала, що Європарламент закликав відключити росію від платіжної системи SWIFT «з першого дня війни» і надалі наполягатиме на тому, щоб заборона поширилася на максимальну кількість російських банків.

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-