Німеччина має покінчити з енергетичною залежністю від рф – Бербок

Німеччина має покінчити з енергетичною залежністю від рф – Бербок

Укрінформ
Війна росії проти України змусила Європу, зокрема Німеччину, усвідомити хибність своєї енергетичної залежності від Москви.

Це визнала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у п’ятницю, виступаючи на форумі щодо Національної стратегії безпеки в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У своїй промові одна з лідерів Зеленої партії ФРН наголосила на неприпустимості доводити ситуацію до економічної залежності від інших країн і, таким чином, ставати об’єктом шантажу.

Енергозабезпечення є питанням безпеки, констатувала Бербок. Вона нагадала, що рівно 8 років тому, коли росія окупувала Крим, уже почали точитися, зокрема, в Європарламенті, розмови щодо енергоімпорту з росії, щодо енергетичної політики, щодо андбандлінгу, енергоефективності тощо.

Але зараз не на часі шукати винних у помилках, необхідно вирішити, що є правильним сьогодні, сказала вона. Тому, за словами міністра, вирішальним є те, щоб Мінекономіки, енергетики зробили все можливе та швидко для досягнення незалежності від імпорту викопних енергоносіїв. «Саме з росії, але важливим є не впасти в нову залежність від інших країн, треба досягти енергополітичного суверенітету», - уточнила глава МЗС. Вона відзначила важливість посилювати розвиток відновлювальної енергетики.

«Це не просто інвестиція в чисту енергетику, це інвестиція в нашу безпеку, а відтак – в нашу свободу», - заявила Бербок.

Як повідомлялось, частка російського імпорту в газовому постачанні до Німеччини становить близько 55%, у постачанні вугілля - близько 50% та у постачанні нафти - близько 35%.

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-