У росії закуповуються про запас презервативами, незважаючи на зростання цін

У росії закуповуються про запас презервативами, незважаючи на зростання цін

Укрінформ
В останні тижні в магазинах і аптеках росії істотно зросли продажі презервативів, про що свідчать дані дослідницьких компаній і ретейлерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

За даними дослідницької DSM Group, з 28 лютого по 6 березня продаж презервативів в аптеках порівняно з порівнянним періодом 2021 року в натуральному вираженні зріс на 17%, у грошовому — на 32%.

У дослідницькій компанії NielsenIQ кажуть, що, згідно з результатами аудиту продовольчого роздрібу, у перший тиждень березня продаж презервативів у грошовому вираженні зріс на 11,4%.

У мережі аптек «36,6» повідомили, що продаж презервативів за останні два тижні зріс майже на 26% порівняно з попередніми тижнями. Про зростання продажів презервативів на 30% неофіційно повідомив менеджер в одному з найбільших російських продовольчих ретейлерів.

В Ozon повідомили, що продажі у першій половині березня зросли на 33% порівняно з попередніми двома тижнями, а популярність набирають великі упаковки по 12, 18 та 30 штук. У Wildberries повідомили, що з 1 по 14 березня продаж презервативів зріс на 170% рік до року.

Про збільшення середнього чека, не називаючи абсолютні значення, заявила і співвласниця секс-шопу «Презервативна» Єсенія Шамоніна. Вона пояснила, що «люди закуповуються про запас, незважаючи на те, що ми вимушено підняли ціни». За її словами, деякі постачальники зупинили постачання контрацептивів, оскільки немає ясності ні з можливістю отримання наступних партій товару, ні із ціновою політикою виробників.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджений воєнний стан, оголошена загальна мобілізація, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-