Глава МЗС Узбекистану заявив про невизнання ОРДЛО

Глава МЗС Узбекистану заявив про невизнання ОРДЛО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Узбекистану Абдулазіз Камілов заявив, що Ташкент не визнає незалежність псевдореспублік ОРДЛО, виступає за територіальну цілісність України та припинення війни.

Про це він сказав на пленарному засіданні сенату Олій Мажлісу, передає Укрінформ з посиланням на проєкт Радіо Свобода "Радіо Азаттик".

«Ми прихильники того, щоб мирним шляхом віднайти рішення у цій ситуації та врегулювати конфлікт політико-дипломатичними засобами. Але для цього насамперед необхідно негайно припинити воєнні дії, насильство», — сказав Камілов.

Він також наголосив, що Узбекистан не визнав так звані «днр» та «лнр». "Узбекистан визнає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - сказав глава МЗС Узбекистану.

За словами Камілова, згідно з зовнішньополітичною концепцією, Узбекистан не бере участі в жодних військово-політичних блоках. Відповідно, військовослужбовці цієї країни "не залучаються до військових конфліктів за кордоном, це передбачено законом, схваленим парламентом".

Глава МЗС додав, що Узбекистан продовжить надавати Україні гуманітарну допомогу.

Раніше посол України в Узбекистані Микола Дорошенко дякував Ташкенту за надання його країні 28 тонн гумдопомоги.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-