Дефолт рф: у мінфіні кажуть, що заплатили  - у якій валюті невідомо

Дефолт рф: у мінфіні кажуть, що заплатили - у якій валюті невідомо

Укрінформ
Мінфін рф оголосив, що здійснив виплату купонного доходу за єврооблігаціями на $117,2 млн, хоча раніше побоювався, що платіж не буде прийнятий через заморожування міжнародних активів росії в рамках санкцій західних країн після початку війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Росбалт з посиланням на повідомлення відомства.

«Мінфін росії інформує, що платіжне доручення про виплати купонного доходу за облігаціями зовнішніх облігаційних позик росії з терміном погашення» у 2023 році та 2043 році «в загальній сумі 117,2 млн доларів США терміном 15 березня 2022 року, направлене іноземному банку-кореспонденту 14 березня 2022 року, виконано», - йдеться у повідомленні мінфіну росії.

Нагадаємо, 16 березня російська влада мала виплатити купони за двома випусками своїх суверенних єврооблігацій на загальну суму $117,2 млн. Міністр фінансів антон силуанов заявляв, що у росії є необхідні кошти для виконання зобов'язань за держборгом, і платіжне доручення для виплати купона було направлено, проте можливість виплат в іноземній валюті залежить не від рф.

При цьому російський мінфін планував направити еквівалентну суму процентних платежів у рублях, якщо платіж у доларах не дійде до іноземних держателів облігацій. Це, за даними рейтингового агентства Fitch, і є суверенний дефолт.

Як повідомлялося, санкції через вторгнення в Україну відрізали Росію від світової фінансової системи і заблокували більшу частину її золотовалютних резервів. Платіж за двома єврооблігаціями, який мав бути здійснений у середу, є першим випробуванням для Москви з виконання своїх зобов'язань за зовнішнім боргом після запровадження західних санкцій.

Росія має 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 млрд доларів в обігу, близько половини з них належать міжнародним інвесторам.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-