Путінська війна стає дедалі цинічнішою та жорстокішою – Бербок

Путінська війна стає дедалі цинічнішою та жорстокішою – Бербок

Укрінформ
Поки путін продовжує з дедалі більшою жорстокістю бомбити мирні українські міста, Німеччина з партнерами робить насправді все, щоб натиснути на кремль.

У цьому запевнила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у середу під час півторагодинних дебатів у Бундестазі, присвячених ситуації в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Війна стає все більш цинічною, більш жорсткою…Російські, я підкреслюю, російські бомбардування мають припинитися», - заявила Бербок.

Вона назвала добрим те, що ведуться перемовини. Але, застерегла міністр, треба бути чесними: перемовини не можуть бути конструктивними, коли в цей же час одна зі сторін кидає бомби.

«Тут немає двох сторін, є лдна сторона і є лише однин президент, який здійснює бомбардування, - це путін… І лише в його руках завершити цю війну», - підкреслила політик.

За її словами, така ситуація дратує, але Захід не втратив спроможності діяти, він намагається зупинити диктатора наданням Україні озброєнь. Водночас дипломат у відповідь на критику, що Німеччина постачає не так багато зброї, зазначила, що ФРН не має їх стільки, щоб надавати у великих кількостях, але може виділити гроші, щоб Київ сам замовляв у виробників те, що йому потрібно. «Повірте, якби ми могли зробити чудо, ми б дали більше…. Ми постійно ламаємо голову над цим», - заявила Бербок.

Вона також не погодилася з тим, що Берлін гальмує запровадження більш жорстких санкції.

Глава МЗС заявила про три основні завдання надання «безумовної допомоги» на ближчий час: гуманітарна допомога (адже ситуація на місцях є драматичною), підтримка сусідніх країн (які приймають найбільше біженців) і розподіл біженців (і не лише на Європейському континенті).

У дебатах також виступили міністри внутрішніх справ Ненсі Фезер і економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце. Обидві побували днями на кордоні з Україною. Фезер наголосила на тому, що всі країни ЄС солідарно приймають біженців і без бюрократії надають захист. Вона зауважила, що «цей міграційний рух не можна порівняти з жодним, з якими доводилося стикатися до цього часу». Відмінністю, зокрема, є те, що Німеччина не є головною ціллю біженців. До цього часу до ФРН прибуло, за даними федеральної поліції, 175 тисяч українців.

Від Бундесрату виступив міністр у справах біженців і інтеграції землі Північний Рейн-Вестфалія Йоахім Штамп. Він заявив, що «бомбовий терор путіна спрямований не лише на те, щоб зламати Україну, він є частиною стратегії, яка має дестабілізувати та розколоти наші (ЄС) суспільства». Але запевнив він, о цього не станеться, і «ми маємо відповісти росії словом, яке путіну не знайоме – гуманність». Політик наголосив на необхідності організації повітряних мостів для евакуації біженців з Польщі в інші країни.

Як повідомлялося, у четвер, 17 березня 2022 року, до депутатів німецького Бундестагу з відеопосланням звернеться Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-