Макрон зустрівся з українськими біженцями у Франції

Макрон зустрівся з українськими біженцями у Франції

Відео
Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон відвідав центр прийому українських біженців в Ла Поммере у комуні Мож-сюр-Луар в департаменті Мен-Луар.

Про це повідомляє France3, передає Укрінформ.

Глава держави прибув до центру прийому українських біженців разом із міністром внутрішніх справ Жеральдом Дармананом, міністром з питань громадянства Марлен Шіапа, представниками місцевої влади.

Подякувавши французьким асоціаціям, які опікуються біженцями, Макрон сказав: “Наш обов’язок - прийняти їх (біженців – ред.), захистити їх”.

За його словами, Франція “може прийняти щонайменше 100 000 українців” і, зокрема, взяла на себе зобов’язання перед Молдовою прийняти частину біженців звідти.

Макрон підкреслив, що Франція повинна забезпечити біженцям доступ до здоров'я і освіти. “Це братерство – наша колективна гідність”, - додав президент Франції.

Макрон знову пояснив свою позицію стосовно ролі Франції у зусиллях зупинити воєнну агресію росії проти України. «Наші дії (базуються) на максимально можливих санкціях, які можуть допомогти придушити військові зусилля та зупинити цей наступ, підтримці України, наданні військової техніки та гуманітарній підтримці населення (...) - це дипломатична ініціатива на те, як ізолювати, так і переконати відновити обговорення”, - зазначив Макрон.

«А наважитися на зону повітряного нейтралітету в Україні – це воювати з росією, воювати з російською авіацією”, – обгрунтовує він.

Також Макрон сказав, що щодня спілкується з Президентом України Володимиром Зеленським.

Макрон зазначив, що не виключає поїздки до Києва чи Москви, але поки що цього не планує. «Я зроблю це, коли вважатиму, що це зможе принести корисний і відчутний результат (...), який зможе змінити ситуацію», - сказав він, додавши, що ніхто не знає, як далі буде розвиватися конфлікт.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-