Уряд Великої Британії оголосив про нові економічні санкції проти рф

Уряд Великої Британії оголосив про нові економічні санкції проти рф

Укрінформ
Уряд Великої Британії оголосив про заборону на експорт до росії високоякісних товарів класу люкс, а також запровадив нові імпортні тарифи на сотні ключових товарів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт уряду Великої Британії.

«Уряд Великої Британії сьогодні оголосив про заборону на експорт в росію високоякісних товарів класу люкс, а також запровадив нові імпортні тарифи на сотні ключових товарів, підвищивши поточні ставки на 35%», - вказується у повідомленні.

Зазначається, що російська горілка стала одним із знакових продуктів, на які підвищили мито, тоді як заборона на експорт торкнеться автомобілів класу люкс, модного одягу та творів мистецтва.

Також зауважується, що заборона на експорт набуде чинності найближчим часом, і олігархи та інші члени еліти, які розбагатіли за правління президента путіна і підтримують його незаконне вторгнення, будуть позбавлені доступу до предметів розкоші.

Разом з тим, Велика Британія зберігає фінансову підтримку в розмірі 3,5 млрд фунтів стерлінгів для торгівлі з Україною та не надаватиме жодних нових гарантій, позик і страхування для експорту в росію та білорусь.

Це означає, що Експортно-кредитна агенція Великобританії може продовжувати допомагати своїм експортерам, а українські покупці мають доступ до фінансів, необхідних для комерційної торгівлі.

При цьому Велика Британія оголосила, що більше не надаватиме жодних нових гарантій, позик і страхування для експорту в росію та білорусь.

«Суворі економічні санкції зменшили перспективи бізнесу в обох країнах, і це рішення додатково відображає економічний вплив швидкої ескалації та безпрецедентних заходів, вжитих Великою Британією та її союзниками.

Цей крок було зроблено зокрема після рішення Великої британії оголосити про заборону експорту в Росію високоякісних товарів класу люкс та підвищення тарифів на інші ключові товари.

Як повідомляв Укрінформ, вчора комітет постійних представників ЄС (COREPER II) прийняв рішення про ухвалення четвертого пакета санкцій, спрямованих проти російських фізичних і юридичних осіб та деяких секторів економіки рф, причетних до воєнної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-