Адвокати не можуть знайти редакторку, яка з плакатом увірвалася в ефір першого каналу рф

Адвокати не можуть знайти редакторку, яка з плакатом увірвалася в ефір першого каналу рф

Укрінформ
Адвокати і правозахисники більш як 12 годин не можуть знайти редактора першого каналу рф Марину Овсяннікову, яку затримали увечері 14 березня після того, як вона в ефірі програми "час" розгорнула антивоєнний плакат.

Як передає Укрінформ, про це пише Медуза з посиланням на адвоката "Агори" Даниїла Бермана.

Раніше повідомлялося, що Овсяннікову відвезли до ВВС Останкінського району москви. Проте поліцейські заявили правозахисникам, що у відділі її немає. Джерело "ОВД-Инфо" також підтвердило, що у ВВС "Останкіно" затриманої немає.

У ніч проти 15 березня з'явилася інформація, що затриману знайшли у черговій частині телецентру "Останкіно". Коли адвокату "Правозахисту" Анрі Цискарішвілі вдалося туди потрапити, Овсяннікової він там не виявив.

У результаті адвокат Даниїл Берман підтвердив Медузі, що до ранку 15 березня адвокатам не вдалося знайти Овсяннікову в жодному з відділень поліції Москви.

Як відомо, увечері 14 березня співробітниця першого каналу Марина Овсяннікова в ефірі програми "час" влаштувала антивоєнну акцію. Вона стала за телеведучою Катериною Андрєєвою і розгорнула антивоєнний плакат, на якому було написано: «No war. Зупиніть війну. Не вірте у пропаганду. Тут вам брешуть. Russians against war». Андрєєва в цей момент розповідала про плани уряду щодо пом'якшення наслідків від західних санкцій. Згодом режисери терміново перервали ефір кадрами заздалегідь підготовленого сюжету.

Овсяннікову затримали. За неофіційними даними, їй може загрожувати адміністративний протокол за новою статтею 20.3.3 КпАП про "дискредитацію використання російських військ". Пізніше адвокат Даниїл Берман не виключив, що Овсянніковій може загрожувати кримінальна справа.

Президент України Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні особисто подякував Овсянніковій за її вчинок. «Я вдячний росіянам, які не припиняють спроб донести правду… і особисто тій дівчині, яка увійшла до студії першого каналу з плакатом проти війни. Тим, хто не боїться протестувати, поки ще ваша країна не закрилася від усього світу. Ви маєте боротися, ви маєте не втратити свій шанс», – сказав Зеленський.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-