Іспанія конфіскувала яхту російського олігарха Чемезова вартістю $140 мільйонів

Іспанія конфіскувала яхту російського олігарха Чемезова вартістю $140 мільйонів

Укрінформ
У Барселоні іспанська влада тимчасово конфіскувала яхту вартістю 140 мільйонів доларів, що належить одному з російських олігархів, союзнику президента рф путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією від двох джерел видання, 85-метрова суперяхта Valerie належить союзнику президента росії володимира путіна сергію чемезову, колишньому офіцеру КДБ, який очолює державний конгломерат «ростех».

Згідно зі статтею 2021 року, опублікованою у витоку інформації Pandora Papers, судно плаває під прапором Сент-Вінсента і Гренадин та зареєстроване на падчерку чемезова анастасію ігнатову через компанію з Британських Віргінських островів.

Як відомо, Захід ввів санкції проти російських мільярдерів, заморозив державні активи та відрізав більшу частину російського корпоративного сектору від світової економіки після вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Чемезов потрапив під санкції Сполучених Штатів ще у 2014 році та Великобританії — в 2020 році через анексію Криму росією, а цього місяця Сполучені Штати та Австралія внесли його до нових санкційних списків. Санкції США також були спрямовані проти падчерки чемезова, а також його дружини та сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-