Мінськ просить москву на тлі санкцій терміново підтримати економіку білорусі

Мінськ просить москву на тлі санкцій терміново підтримати економіку білорусі

Укрінформ
Прем'єр-міністр білорусі роман головченко просить рф прискорити реалізацію заходів підтримки білоруської економіки у зв'язку з розширенням санкцій Заходу проти Мінська.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал ТАСС.

«Головченко закликав (прем'єр-міністра рф михайла - ред.) мішустіна на тлі санкцій прискорити ряд заходів підтримки білорусі, відкладених "на потім"», - йдеться у повідомленні.

За версією головченка, «мета санкцій проти білорусі — збільшити кількість невдоволених і привести до влади антиросійський режим на основі втікачів-опозиціонерів», причому масштаб цих санкцій нібито «іноді перевершує рестрикції проти росії».

Російське держінформагентство уточнює, що за таких обставин головченко запропонував російській стороні «діяти швидко й узгоджено. Зважаючи на високу вразливість білоруської економіки до зовнішніх шоків, розраховуємо на підтримку російської федерації у цей непростий етап».

Серед необхідних заходів білоруський прем'єр назвав перенесення реструктуризації кредитної заборгованості по державних кредитах уряду та фінансових інституцій росії, перехід на нову систему ціноутворення на російську нафту, фіксацію ціни на природний газ для білорусі в російських рублях з прив'язкою до діючих оптових цін на газ для прилеглих російських регіонів.

Мінськ також пропонує наростити постачання білоруської машинобудівної продукції на російський ринок; сприяти участі білорусі в реалізації російських програм імпортозаміщення; допустити повноцінну участь оборонного сектору білорусі в роботі російської «оборонки».

Як повідомлялося, глава країни-агресора володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні. Вторгнення було здійснено, зокрема, і з території білорусі. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія і білорусь були піддані масштабним, всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-