В Італії арештували яхту російського олігарха вартістю понад €500 мільйонів

В Італії арештували яхту російського олігарха вартістю понад €500 мільйонів

Укрінформ
Італійські правоохоронці наклали арешт на мегаяхту російського олігарха Андрія Мельниченка.

Про це повідомляє CNN із посиланням на заяву фінансової гвардії Італії, передає Укрінформ.

Зазначається, що суперяхта SY A перебувала на зберіганні у Трієсті на північному сході Італії. Її вартість становить близько 530 млн євро.

За даними компанії Nobiskrug, яка побудувала судно, це одна із найбільших яхт у світі.

Мельниченко потрапив під дію санкцій ЄС, запроваджених 9 березня. Як зазначалось у рішенні Єврокомісії, разом із 35 іншими бізнесменами він зустрічався з президентом путіним після російського вторгнення в Україну, аби обговорити економічний вплив санкцій.

"Те, що його запросили на цю зустріч, свідчить, що він належить до найближчого кола володимира путіна і підтримує дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України, а також її стабільності та безпеці", - заявили у Єврокомісії.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі закликав інші країни наслідувати приклад Рима щодо конфіскації майна російських олігархів та пропагандистів після запровадження проти них санкцій Євросоюзу.

Італійська поліція конфіскувала вілли, які належать підсанкційним кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову і російському олігарху Алішеру Усманову. Німецька влада також конфіскувала яхту Усманова вартістю $600 млн, яка стоїть у Гамбурзі.

У Франції конфіскували яхту, яка належить голові компанії "Роснефть" і другу президента рф Ігорю Сєчіну.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні.

Фото: vesselfinder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-