Росія стала світовим лідером за кількістю санкцій протягом останніх 70 років

Росія стала світовим лідером за кількістю санкцій протягом останніх 70 років

Укрінформ
За останні вісім років росія отримала більше санкцій, ніж низка країн упродовж семи десятиліть. 

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації повідомляє в Телеграмі.

Згідно з даними Центру, за останні вісім років росія отримала санкцій більше, ніж Північна Корея, М'янма, Чилі, Куба, Китай, Іран та Сирія за 70 років.

"Процес скасування санкцій не дуже швидкий. До того ж деякі санкції, зокрема як проти Куби, можуть діяти десятиліттями", - зауважують у ЦПД.

Наслідки санкцій для російської федерації (думка Заходу, The New York Times): після запровадження санкцій у 2014 році валовий внутрішній продукт рф впав на 2%; після запровадження останніх санкцій російська економіка відчуває складнощі; очікується, що країна оголосить дефолт.

Терміни, у які буде оголошений дефолт, називають різні. За найоптимістичнішими для росії прогнозами, її банкрутство може статися не раніше, ніж у травні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили проти російської економіки пакети суворих санкцій, а також експортних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-