Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

В ОБСЄ дипломати покинули залу, аби не слухати брехню посла рф

В ОБСЄ дипломати покинули залу, аби не слухати брехню посла рф

Відео
Укрінформ
У ході засідання Постійної ради ОБСЄ майже усі делегації країн-учасниць вийшли із зали під час виступу російського посла на знак протесту проти розповсюдження ним брехні про війну рф проти українського народу.

Як передає Укрінформ, відповідне відео опубліковав у Твітері постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Постійна рада ОБСЄ втомилася слухати рашистські нісенітниці про "твердиню націоналістів" у пологовому будинку, "секретні біологічні лабораторії", "розробку брудної бомби" тощо. Російського постпреда залишили у залі майже наодинці з його фейками", - прокоментував відео український посол.

Також відео демаршу на знак солідарності з Україною з боку держав-членів ЄС та інших країн-однодумців опублікувала і постійний представник Євросоюзу в ОБСЄ Раса Остраускайте.

На відео видно, як дипломати залишають залу на тлі виступу посла рф в ОБСЄ алєксандра лукашевича.

Американська місія в ОБСЄ також опублікувала фото, як російський посол-пропагандист виступає на тлі зали, що порожніє.

"Представник росії в ОБСЄ продовжує поширювати військову пропаганду. Замість того, щоб слухати його брехню, посли-однодумці знову залишили сьогоднішню Постійну раду ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Росіяни руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-