Байден разом із G7 та Євросоюзом хочуть забрати в росії торговельні привілеї – ЗМІ

Байден разом із G7 та Євросоюзом хочуть забрати в росії торговельні привілеї – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Джо Байден разом із Євросоюзом та групою G7 закличе позбавити росію статусу постійних нормальних торговельних відносин (PNTR).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

За словами співрозмовників, сьогодні ввечері за київським часом Байден зробить відновне оголошення.

Скасування цього статусу дозволить США запровадити щодо росії більш високі тарифи, ніж ті, що застосовуються до інших членів Світової організації торгівлі. Очікується, що кожна країна з ЄС та G7 впровадить це рішення на основі своїх національних процесів.

Конгресу ще буде потрібно схвалити відповідний законопроєкт, проте у Палаті представників і Сенаті США вже є двопартійна підтримка такої ініціативи.

Зазначається, що попередня редакція законопроєкту містила положення, яке призупиняло постійні нормальні торговельні відносини для росії та білорусі. Проте Білий дім висловив занепокоєння з приводу цієї частини законопроєкту, і врешті-решт цю норму було вилучено.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-