Рада Європи визначиться з новими заходами проти росії

Рада Європи визначиться з новими заходами проти росії

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи ухвалив провести консультації з ПАРЄ щодо нових заходів, які мають бути вжиті проти росії у відповідь на серйозні порушення нею статутних зобов'язань.

Про це йдеться у пресрелізі РЄ, переданому Укрінформу.

Комітет міністрів вважає, що рф несе відповідальність за величезні страждання українського населення і це є порушенням миру на Європейському континенті у безпрецедентному масштабі з моменту створення Ради Європи.

Комітет РЄ висловив глибоку стурбованість долею мирного населення, яке постраждало від агресії росії проти України, зокрема найбільш уразливих верств, таких як літні люди, люди з інвалідністю та діти. У цьому контексті Комітет висловив жаль з приводу жорстокого обстрілу дитячої лікарні та пологового відділення в Маріуполі 9 березня, наголосивши, що винні мають бути притягнуті до відповідальності.

Крім того, він настійно закликає рф вжити тимчасових заходів, визначених Європейським судом з прав людини 1 і 4 березня 2022 року, зокрема з метою гарантування доступу цивільного населення до безпечних шляхів евакуації та швидкого проходження гуманітарної допомоги..

Як повідомлялося, 14 і 15 березня Парламентська асамблея РЄ проведе позачергове засідання, на якому обговорять наслідки агресії російської федерації проти України.

Згідно зі ст. 8 статуту Ради Європи, до будь-якого її члена, котрий серйозно порушує положення статуту, можуть бути вжиті заходи аж до виключення з РЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-