«Зустріч надії» в Анталії перетворилася на цинічне шоу лаврова – Bild

«Зустріч надії» в Анталії перетворилася на цинічне шоу лаврова – Bild

Укрінформ
«Зустріч надії» швидко перетворилася на безсоромне цинічне шоу брехуна лаврова, який є обличчям путінської пропаганди за кордоном.

Про це пише відоме німецьке видання Bild, підбиваючи підсумки зустрічі очільників МЗС України та рф у Туреччині в четвер, передає Укрінформ.

Міністр закордонних справ путіна цілу годину робив гротескні заяви; окрім уже традиційного звинувачення в тому, що Україну треба «денацифікувати», лавров вигадував нові, абсурдні казки, йдеться у замітці.

У ній перераховуються приклади безсоромної брехні, зокрема, про начебто лабораторії біологічної зброї масового ураження. Хоч би як абсурдно це звучало, але це сильно нагадує пропаганду в Сирії, зауважує автор. Говорячи про вибух біля пологового будинку в Маріуполі, лавров тричі «агресивно і нетерпляче» повторив «тезу» про те, що українські бойовики начебто тримали мирних жителів. «Але, очевидно, він не узгодив цю брехню з речником посольства росії в ООН, там розповіли, що розбомбили колишній пологовий будинок, переобладнаний під військовий об’єкт», - йдеться у публікації.

Наступною брехнею було те, що росія хоче будувати гуманітарні коридори, хоча Червоний Хрест підтвердив, що запропонований москвою «гуманітарний коридор» з Маріуполя було заміновано.

«Ми не вторглися в Україну»: це тепер сумна класика, яку сьогодні повторив лавров, пише автор. Він наводить й інші «перли» міністра: Росія взагалі не нападає на інші країни, навпаки, «військова спецоперація» в Україні має на меті запобігти війні!

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба залишався дипломатичним після півторагодинних переговорів у турецькій Анталії, але ледве приховав свою гіркоту. Він готовий до подальших розмов у такому ж форматі та сподівається, що для Маріуполя все ж буде перемир’я, пише автор замітки.

Як повідомляв Укрінформ, в Анталії 10 березня відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У Маріуполі 9 березня під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. Внаслідок бомбардування російськими літаками загинули троє людей, зокрема одна дитина, постраждали 17 медиків та породілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-