З російських пропагандистських ЗМІ масово звільняються

З російських пропагандистських ЗМІ масово звільняються "журналісти"

Укрінформ
З російських пропагандистських засобів масової інформації після вторгнення рф в Україну йдуть репортери і "журналісти".

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє в Телеграмі.

"Співробітники російських пропагандистських ресурсів звільняються або йдуть із професії. З Ruptly, російського зливного бачка, що базується в Берліні, після вторгнення рф в Україну масово звільнились репортери", - ідеться в повідомленні.

Також щонайменше восьмеро іноземних співробітників звільнилися на знак протесту з головної редакції Russia Today. Одна із працівниць видання - шефредакторка Марія Баронова - оголосила про це публічно.

"Ще тиждень тому я писала про натівську пропаганду, про русофобію, а виявилося, вони праві, а я - ні", - заявила Баронова.

За останні дні з росії виїхали щонайменше 150 журналістів. Зокрема майже вся московська редакція "Медузи", журналісти "Дождя", "Эхо Москви" (зараз на його частоті працює державний медіаресурс Sputnik) та "Нової газети".

З росії також евакуйовані корпункти провідних західних ЗМІ: BBC, Bloomberg та Радіо Свобода.

За даними Центру стратегічних комунікацій, усе це відбувається через закон про "дискредитацію" армії та військові "фейки", який 4 березня підписав президент рф володимир путін. Відповідно до документа, за порушення закону передбачається покарання від штрафів до 15 років тюрми.

Як повідомлялося, після вторгнення в Україну влада в російській федерації проводить "зачистку" ЗМІ, які писали про війну. Зокрема за поданням генпрокуратури рф російське наглядове відомство роскомнагляд заблокувало в росії правозахисне видання "Медіазона".

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і почав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-