Китай відмовив росії у постачанні авіазапчастин

Китай відмовив росії у постачанні авіазапчастин

Укрінформ
Після відмови Китаю постачати російським авіакомпаніям запчастини рф планує шукати можливості постачання з Туреччини, Індії та інших країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на керівника управління підтримки льотної придатності повітряних суден росавіації валерія кудінова.

«Ми дали доручення, щоб сама авіакомпанія визначала, де у неї є можливість отримати ці запчастини. Наскільки я знаю, така інформація пройшла, що звернулися до Китаю, наприклад, - і китайці відмовили», - сказав кудінов.

За його словами, надалі будуть спроби налагодити такі постачання через інші країни. Як приклад, чиновник назвав Туреччину, Індію. «Кожна компанія сама домовлятиметься - ми (росавіація - ред.) просто допомагатимемо ці запчастини легалізувати», - пояснив кудінов.

Як повідомлялося, 26 лютого Євросоюз запровадив санкції, які забороняють постачання в росію цивільних літаків та запчастин, а також їх техобслуговування і страхування. Крім того, санкції зобов'язують лізингодавців розірвати до кінця березня чинні контракти з авіакомпаніями.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-