Mondelēz International і Mars припиняють інвестиції в росію

Mondelēz International і Mars припиняють інвестиції в росію

Укрінформ
Друга найбільша у світі компанія-виробник продуктів харчування Mondelēz International та американська продовольча компанія Mars припиняють інвестиції в росію через її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Mondelēz International.

«Ми зосередимо свою діяльність на основних пропозиціях, припинимо всі нові капітальні інвестиції (в рф – ред.) та призупинимо витрати на рекламні засоби масової інформації. Ми визнаємо, що це дуже динамічна і дуже тривожна ситуація, яку ми продовжуватимемо оцінювати та коригувати за потреби», – заявив гендиректор компанії Дірк Ван де Пют.

Крім того, компанія збільшить грошові пожертвування організаціям Save The Children та іншим гуманітарним організаціям в регіоні.

«Ми засуджуємо цю агресію (росії – ред.) і рішуче підтримуємо тих, хто закликає до миру та припинення війни», – додав Ван де Пют.

Компанії, зокрема, належать бренди Oreo, Philadelphia, Jacobs, Milka та LU.

«З початку вторгнення ми припинили будь-яку активність у соціальних мережах в росії та білорусі, а також вирішили призупинити всю рекламу в росії та білорусі. Крім того, ми призупинили нові інвестиції в росії», – йдеться у заяві гендиректора Mars Гранта Ріда.

Він додав, що на додаток до пожертвувань продуктів харчування, компанія робить пожертви в розмірі 2 млн дол. на підтримку вирішення цієї гуманітарної кризи.

Основні торгові марки компанії Mars є батончики Mars, Snickers, Milky Way, Twix та M&M’s, харчування для тварин Pedigree, соус Uncle Ben’s.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти держави-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-