Росія відмовилася брати участь у роботі Ради Європи

Росія відмовилася брати участь у роботі Ради Європи

Укрінформ
МЗС росії заявило, що росія не має наміру брати участь у діяльності Ради Європи, аргументуючи це тим, що «держави ЄС і НАТО зловживають своєю абсолютною більшістю».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на заяву МЗС.

«Недружні росії держави ЄС і НАТО, зловживаючи своєю абсолютною більшістю в Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ), продовжують лінію на руйнування Ради Європи та загального гуманітарно-правового простору в Європі», - заявляє МЗС росії.

На думку росії, «хід подій стає незворотнім». Російське МЗС звинувачує Раду Європи на перетворення «на черговий майданчик для заклинань про західну перевагу та самолюбування».

Як повідомлялося, 25 лютого, після початку росією війни в Україні, Комітет міністрів Ради Європи призупинив право представництва у росії в ПАРЄ та КМРЄ.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-