Через санкції чверть російських чиновників замислилися про звільнення

Через санкції чверть російських чиновників замислилися про звільнення

Укрінформ
Високопоставлені російські чиновники та працівники держкорпорацій рф не очікували таких жорстких санкцій через війну, розпочату в Україні. 

Тепер приблизно чверть із них замислилися про звільнення, але бояться репресій. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

За оцінками джерел видання, наближених до адміністрації президента та уряду, приблизно чверть із топ-менеджерів після початку війни замислилися про звільнення. Здебільшого йдеться про «людей ініціативних, знайомих з передовими практиками управління та ведення бізнесу».

При цьому гучних звільнень з початку вторгнення не було. Джерело «Медузи», наближене до уряду, пояснює це так: «Звільнення зараз прирівнюється до втечі. А за втечу – розстрілюють».

Ті самі джерела наголошують: дуже багато високопосадовців та співробітників держкомпаній не знали про плани повномасштабного нападу на Україну і, відповідно, не очікували настільки жорстких санкцій з боку Заходу.

У результаті, за інформацією Медузи, зараз найсильніше фрустровані саме ті менеджери, які працювали на результат, оскільки вони більше не можуть показувати якісь явні здобутки навіть усередині країни і розуміють, що «жити ставатиме гірше й гірше».

Наголошується, що зараз у росії практично всі значущі кадрові призначення або переміщення також заморожені, хоча ще на початку 2022 року планувався «великий пакет перестановок», включно з міністерськими посадами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Після початку війни з Україною росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-