У Московській області підпалили військкомат з документами призовників

У Московській області підпалили військкомат з документами призовників

Відео
Укрінформ
У місті Луховиці Московської області невідомий уночі підпалив будівлю районного військкомату, аби знищити архів з даними резервістів-призовників, яких можуть відправити на війну в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ютуб-канал Баста, який розмістив відповідне відео.

«У Росії спалили військкомат, щоб уникнути призову на війну в Україну. У Луховицях Московської області прибічник антипутінської опозиції розфарбував ворота місцевого військкомату в кольори Державного Прапора України і написав: "Я не пойду убивать братьев". Після чого він переліз через паркан і закинув у вікна будівлі коктейлі Молотова, що спричинило пожежу», - йдеться у поясненні до відео.

Уточнюється, що таким чином молодий чоловік спробував знищити архів з особистими даними резервістів-призовників, яких можуть послати на війну в Україну.

Росіянин пояснив, що він не має наміру виконувати злочинні накази влади, і сподівається, що запобіг невиправданому кровопролиттю серед своїх однокласників та друзів. Він також закликав співгромадян вчиняти такі ж активні і радикальні дії, оскільки вуличні протести не дають бажаного результату. Наприкінці відео дано стоп-кадр зі словами «Солдат! Враг в кремле, а не в Киеве».

Повідомлення про підпал військкомату в Луховицях вже з'являлися в соцмережах кілька днів тому, проте тоді не було жодних документальних підтверджень. Тепер на 45-секундному відео, опублікованому в Ютуб-каналі Баста, можна побачити саму подію.

При цьому зовнішній вигляд підпаленої уночі будівлі з високим ступенем імовірності збігається з фотографією призовного пункту Луховицького військкомату за адресою Новий пр., 6, яка розміщена на сервісі Google Maps.

Basta! - Ютуб-канал білоруської опозиції, який був заведений 4 січня 2019 року і наразі має понад 14,5 млн переглядів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-