Після поразки рф має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації - Джонсон

Після поразки рф має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації - Джонсон

Укрінформ
Росія збройною агресією в Україні порушила усі міжнародні стандарти, і зараз немає можливості повернення до нормальних відносин із нею. Після перемоги над росією ця країна повинна буде повернути Україні всі загарбані території і виплатити репарації.

Про це в інтерв’ю PAP заявив прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон, передає Укрінформ.

За його словами, поразка путіна в росії не призведе до того, що ця країна стане демократичною і передбачуваною. Він зазначив, що завданням Заходу не є спроба змінювати і вирішувати, якою має бути росія.

“Нашим завданням є гарантування того, що ми об’єднані і протидіємо агресії, допомагаючи Україні. І що путін зазнає поразки у своїх діях”, - підкреслив Джонсон.

Він зазначив, що намагаючись передбачити, що буде після поразки путіна, зараз відвертається увага від головної цілі – допомогти Україні.

“Ми маємо зараз зробити усе можливе, щоб він (путін - ред.) був політично ізольований, що в економічному плані він буде під величезним тиском, і ми продовжуватимемо підтримку України”, - наголосив Джонсон.

Британський прем’єр підкреслив, що навіть якби путіну вдалося підпорядкувати Україну й оголосити перемогу, то ключовою справою є те, щоб “на жодному етапі не нормалізовувати відносини чи підтримувати перспективу нормалізації відносин (з росією – ред.)”.

“Перейдено рубікон: порушено фундаментальні принципи міжнародного права і цивілізованої поведінки. Ми маємо гарантувати, що немає повернення до business as usual (того, що було раніше – ред.)”,- констатував Джонсон.

Він визнав, що Захід зробив помилку в 2014 році, коли вів мирні переговори, намагаючись нормалізувати відносини з росією у рамках нормандського формату.

“Я не бачу жодного шляху, жодних можливостей, щоб ми могли повернутися до нормальних відносин без повного залишення Росією територій, які вона захопила, без сплати репарацій тощо”, - наголосив британський прем’єр.

Джонсон підкреслив, що хотів би знайти якесь дипломатичне вирішення. Однак, він визнав, що “складно знайти можливість для ведення серйозних переговорів із кимось, хто зараз атакує і нищить твою країну”.

“Я переконаний: якщо ми залишимося єдиними в підтримці героїчного опору українців, то путін остаточно програє”, - підкреслив Джонсон.

Він додав, що після поразки росії потрібно працювати над тим, щоб відбудувати Україну, створити для неї новий план Маршалла.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-