Прем'єрка Естонії: Санкції проти рф треба посилювати до паралічу її військової машини

Прем'єрка Естонії: Санкції проти рф треба посилювати до паралічу її військової машини

Укрінформ
Естонська прем'єр-міністерка Кая Каллас заявила про необхідність повної ізоляції росії та подальший пошук санкційних механізмів до того часу, «поки військову машину путіна не буде паралізовано».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR із посиланням на спільну пресконференцію з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

«Ми маємо домогтися повної ізоляції росії від вільного світу. Ми маємо остаточно відключити Росію та Білорусь від системи SWIFT. Ми маємо обмежити використання ними криптовалют. Ми вже закрили для них свій повітряний простір, і нам потрібно закрити свої порти для їхніх кораблів. І ми продовжимо шукати інші необхідні санкційні механізми та робитимемо це доти, доки військову машину путіна не буде паралізовано», - сказала Каллас.

У свою чергу Блінкен з урахуванням встановленого США ембарго на імпорт російської нафти висловив упевненість у тому, що й іншим країнам варто докласти зусиль, які дають змогу відмовитися від російських нафти та газу.

«Ми тісно взаємодіятимемо з нашими партнерами у пошуку довгострокових рішень і підтримаємо їхні зусилля щодо диверсифікації постачальників», - пообіцяв держсекретар США.

Сьогодні, перебуваючи в Таллінні, глава зовнішньополітичного відомства США Ентоні Блінкен встиг зустрітися з естонською колегою Евою-Марією Лійметс та прем'єр-міністром Каєю Каллас. Основними темами переговорів були підтримка України та відносини з росією. Йшлося також про зміцнення східного флангу НАТО.

З Таллінна держсекретар США вилетів до Парижа. Там його прийме президент Франції Емманюель Макрон - один із небагатьох західних політиків, які зберігають прямі контакти з президентом росії.

Фото: kallaskaja/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-