Байден закликав Конгрес виділити $12 мільярдів для реагування на агресію рф проти України

Байден закликав Конгрес виділити $12 мільярдів для реагування на агресію рф проти України

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав Конгрес ухвалити пакет підтримки України та союзників у Європі на суму $12 мільярдів з метою реагування на збройну агресію рф.

Про це він заявив у вівторок під час звернення з Білого дому щодо притягнення росії до відповідальності за її дії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо підтримувати хоробрих українських людей у їхній боротьби за свою країну. І я закликав Конгрес прийняти пакет допомоги Україні на $12 мільярдів», - зауважив глава Білого дому.

Раніше повідомлялося, що президент США спрямував до Конгресу запит про виділення $10 мільярдів як пакету реагування на російську агресію. Це охоплювало, зокрема, гуманітарну та військову підтримку України, посилення союзників по НАТО на східному фланзі, посилення розвідки, заходів кібербезпеки, поповнення запасів озброєння, яке Пентагон уже надіслав для підтримки України тощо. У понеділок провідні законодавці в Конгресі США заявили, що сума пакету може збільшитися до $12 мільярдів.

«Росія, очевидно, продовжить болісне для себе просування (вглиб української території – ред.) жахливою ціною, але вже сьогодні зрозуміло: Україна ніколи не стане перемогою для путіна. Путін, можливо, зможе захопити місто, але він ніколи не зможе утримати країну», - наголосив Байден.

У цьому контексті глава Білого дому зауважив, що путін насправді здійснив напад на мир і стабільність у всьому світі, тож якщо йому не дати відповідь зараз, ціна для цивілізованого суспільства завтра стане більшою.

Байден також висловив захоплення опором українського народу у цій війні.

«Вони надихнули світ своєю хоробрістю, своїм патріотизмом, своєю непохитною рішучістю жити вільно», - підкреслив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Джо Байден виступив із промовою про подальші заходи щодо притягнення росії до відповідальності за її неспровоковану та невиправдану війну в Україні. Президент США оголосив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт російської нафти та газу на американський ринок.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-