Росія пригрозила зупинити Nord Stream 1

Росія пригрозила зупинити Nord Stream 1

Укрінформ
Москва вперше відкрито погрожує припинити постачання природного газу по газопроводу «Північний потік-1» через Балтійське море, який є важливим для газопостачання Німеччини.

Про це повідомляє, зокрема, ZDF, передає Укрінформ.

Віцепрем’єр-міністр рф Олександр Новак заявив, що росія має повне право прийняти «дзеркально справедливе» рішення щодо зупинки сертифікації газогону «Північний потік-2» і ввести ембарго на прокачування газу по газопроводу «Північний потік-1». На цей час, за його словами, газопровід використовується максимально, тобто на 100 відсотків. «Але ми ще не прийняли такого рішення. Ніхто не виграє», - уточнив Новак.

Він також попередив, що «українські націоналісти» можуть атакувати систему газопроводу під час бойових дій.

Новак ще й обвинуватив європейських політиків у тому, що вони своїми заявами про відмову в майбутньому від російських енергоносіїв «перегрівають ціни» на них. Водночас він налякав європейців і американців нафтою по 300 доларів за барель і заявив, що росія знайде куди продавати свої нафту та газ.

Після початку путіним війни в Україні Німеччина зупинила процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2».

Напередодні президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз має позбавитися залежності від російських енергоносіїв, особливо в контексті чергового піку цін на газ, спровокованого війною путіна проти України. Проте керівники деяких країн ЄС заявили, що наразі рано повністю відмовлятися від російських енергоносіїв.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-