США обговорюють із Венесуелою поставки нафти на тлі російсько-української війни

США обговорюють із Венесуелою поставки нафти на тлі російсько-української війни

Укрінформ
Посадовці США у Венесуелі обговорюють енергетичну безпеку на тлі російського вторгнення до України та можливої заборони імпорту російської нафти з боку США.

Як повідомляє Укрінформ, про це на брифінгу повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

«Мета поїздки, яку здійснили посадовці адміністрації, полягала в обговоренні низки питань, включаючи, безумовно, енергетичну безпеку, а також обговорення здоров’я та добробуту затриманих громадян США», – сказала Псакі.

Як повідомляє Reuters, делегація США на чолі зі старшим директором Ради національної безпеки з питань західної півкулі Хуаном Гонсалесом і послом у Венесуелі Джеймсом Сторі зустрілася з венесуельськими чиновниками в Каракасі в минулу суботу. Це перша зустріч на високому рівні між двома країнами за останні роки.

За словами Ніколаса Мадуро, порядок денний майбутніх переговорів вже узгоджено. Дати він не назвав.

Як зазначається, у суботу чиновники обговорювали послаблення нафтових санкцій США проти південноамериканської країни, але досягли незначного прогресу в досягненні угоди.

Як відомо, Вашингтон шукає додаткові джерела нафти після вторгнення росії в Україну, оскільки це привело до посилення тиску з боку законодавців США щодо заборони імпорту російської нафти. Як заявила Псакі, президент Байден ще не ухвалив рішення про його заборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-