Австралія вводить нові санкції проти росії

Австралія вводить нові санкції проти росії

Укрінформ
Австралія оголосила про введення нових санкцій проти росії через її збройну агресію в Україну, які цього разу запроваджені проти російських діячів, пов’язаних з поширенням пропаганди та дезінформації, а також військових керівників рф.

Про це, як повідомляє видання The Sydney Morning Herald, заявила в вівторок глава МЗС Австралії Меріс Пейн, передає Укрінформ.

«російське вторгнення в Україну супроводжувалося широкомасштабною кампанією дезінформації як всередині росії, так і на міжнародному рівні», - зауважила у цьому зв’язку глава МЗС Австралії.

Вона також назвала «трагічним» розвитком подій для росії, що президент путін змусив замовкнути незалежні голоси й практично заточив пересічних росіян у світі брехні та пропаганди.

Нові санкції Австралії стосуються десятьох осіб, яких міністр не назвала поіменно, однак зауважила, що вони поширюють вороже ставлення до України та сприяють спробам Кремля легітимізувати вторгнення.

Крім того, пакет санкцій передбачає фінансові обмеження проти збройних сил росії, в тому числі проти шести високопоставлених військових керівників. Також забороняється експорт товарів з Австралії російським військовим.

«Разом з партнерами ми витіснимо росію з наших економік, ланцюгів поставок та ефіру»,- наголосила Пейн.

Вона також закликала росію негайно вивести свої війська з України.

Як повідомляв Укрінформ, росія піддалася наймасштабнішій серії санкцій з боку цивілізованих країн з початку збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-