Команда Навального закликала росіянок виходити на антивоєнні акції 8 березня

Команда Навального закликала росіянок виходити на антивоєнні акції 8 березня

Відео
Укрінформ
Прессекретар російського опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш записала відеозвернення до жінок росії, закликавши їх 8 березня виходити у своїх містах на антивоєнні акції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на звернення, опубліковане в YouTube.

«Свято – 8 березня. Жіночий день... Важливо, що це той момент, коли ми маємо твердо заявити, чого цього дня ми хочемо насправді. Ми хочемо, щоби цієї війни не було. Ми хочемо, щоб вона негайно припинилася. Ми також тут є і з нашою думкою треба рахуватися», – сказала Ярмиш.

Вона закликала людей виходити 8 березня о 14.00 на центральні площі своїх міст. За її словами, «путіну плювати на будь-яке людське життя – російське чи українське, його цікавлять лише його гроші та влада». Для російського президента, підкреслює Ярмиш, «всі люди, що борються на фронті, безіменні, гарматне м'ясо, витратний варіант, буквально, худоба, яку він жене на забій, щоб можна було якнайдовше сидіти на мішку з грошима».

«Я справді хочу, щоб ви усвідомили. путін не вірить у жодний "русский мир", не вірить у фашистів та денацифікацію. Життя ваших родичів, ваших друзів та близьких, яке буде перемелено війною, для нього ніщо», – пояснює опозиціонерка.

Як повідомлялося, у середу опозиційний політик Олексій Навальний та його команда закликали росіян виходити на щоденні та безстрокові акції проти війни з Україною. У неділю в 69 російських містах з 14:00 (за місцевим часом у кожному часовому поясі рф) і до ночі йшли акції протесту проти війни, розпочатої росією проти України. За даними на день понеділка, було затримано 5063 особи. Це максимальна кількість затриманих у росії за один день протесту.

24 лютого президент рф путін оголосив початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-