Центр прийому український біженців у Празі призупинив роботу

Центр прийому український біженців у Празі призупинив роботу

Укрінформ
Центр прийняття українських біженців у Празькому конгрес-центрі переповнений і не прийматиме людей протягом наступної доби.

Про це повідомляє в Твіттер міський голова столиці Чехії Зденек Гржіб, передає Укрінформ.

«Ми були вимушені оголосити про зупинку центру державної допомоги в Конгрес-центрі. Персонал вичерпаний, і нам більше нема звідки його взяти. Натиск перевищує можливості мегаполісу», - написав мер.

Він звернуся до міністра внутрішніх справ Віта Ракушана з проханням перерозподілити шукачів притулку по інших регіонах країни.

Пожежно-рятувальна служба Чеської Республіки у своєму Твіттер написала, що «через тривалий час очікування Празький регіональний центр допомоги (KACPU) не прийматиме нових біженців протягом наступних 24 годин. Реєстрація буде переспрямована ​​до інших менш завантажених регіональних центрів допомоги». Служба організує при цьому відправку людей пожежними автобусами.

Прага також зіткнулась з проблемою щодо розміщення..

У неділю центр допомоги обслуговував 3284 особи. Загалом з моменту заснування через нього пройшло майже 12 тисяч біженців. Загалом, за оцінкою МВС ЧР станом 6 березня, до Чехії прибуло близько 100 тисяч українців.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-