Федеральна прокуратура Німеччини може розпочати розслідування щодо Путіна

Федеральна прокуратура Німеччини може розпочати розслідування щодо Путіна

Укрінформ
Член конституційного суду Баварії, ексміністр юстиції ФРН Сабіне Лойтхойссер-Шнарренбергер планує подати позов до Федеральної прокуратури в Карлсруе щодо розслідування дій путінської верхівки.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ZDF, повідомляє Укрінформ.

«Йдеться про дотримання міжнародного кримінального права, яке діє і в Німеччині… Йдеться про злочин проти людства, коли цивільне населення переслідується і цілеспрямовано знищується», - заявила Лойтхойссер-Шнарренбергер.

За її словами, треба взяти у поле зору всіх відповідальних, не лише президента Володимира Путіна. «Всіх, хто віддавав накази. З відкритих ЗМІ зрозумілим є те, що Путін особисто віддає такі розпорядження», - сказала суддя. Вона визнала, що потрібні дуже серйозні докази, але Федеральна прокуратура та інші структури мають достатньо компетенції.

Важливо, на погляд політика, розпочати розслідування і збирати докази вже зараз, коли приїжджають біженці.

Питання, чи вдасться в кінцевому випадку притягнути до відповідальності винних, є відкритим. Але всі, від кого зараз залежать прийняття рішення – в політичних і військових структурах РФ, хто проявляє активність, мають знати, що згодом буде створено простір, де вони не зможуть пересуватися без того, аби не бути заарештованими, що відповідальні за цю агресивну війну не залишаться безкарними.

«Це має вирішальне значення, само по собі це послання є дуже важливим для людей. Ми маємо використовувати всі можливості для зменшення кількості жертв серед населення. Те, що коїться, це страшний жах, це злочин проти людства», - заявила політик Вільної демократичної партії Німеччини, яка входить до правлячої коаліції.

Слід зауважити, що в Німеччині вже засуджено двох сирійців, винних у злочинах проти населення Сирії. Вони переховувалися в ФРН під виглядом біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-