Канделакі оголосять у міжнародний розшук

Канделакі оголосять у міжнародний розшук

Укрінформ
В Україні російській телеведучій Тіні Канделакі присвоєно статус підозрюваної у скоєнні злочину, найближчими днями її оголосять у міжнародний розшук.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила у Фейсбуці.

За її словами, проаналізувавши контент телеграм-каналу, що належить Канделакі, прокурори дійшли висновку, що телеведуча є одним з ключових "розповсюджувачів" ідей і гасел кремлівської військової машини.

Так, наприклад, 24 лютого Канделакі заявила, що "державність України дуже швидко відновиться після того, як Зеленський і ті депутати одіозні Верховної Ради, політики України, які за вісім років не змогли Україну ніяк наблизити до громадянського миру, залишать територію країни. В Україну, думаю, повернеться Янукович. Саме операція почалася, чесно кажучи, рівно вісім років після Майдану минуло з 14-го року".

Публікації Канделакі прочитали сотні тисяч людей.

"Тінатін Гівіївна, ви просите ваших читачів не довіряти жодній іншої інформації, крім тієї, що до них надходить з екранів російського телебачення. Ви ж людина з індустрії, впевнена, ви професіонал і добре знаєте, що цей ваш заклик - злочин", - заявила Венедиктова.

Генпрокурор наголосила, що підконтрольні владі ЗМІ в Росії навмисно "годують громадян дешевими фейками", а Канделакі стоїть "у цій інформаційній їдальні на роздачі протухлих десертів".

"Як генеральний прокурор повідомляю вас про те, що ваш процесуальний статус в Україні - особа, підозрювана у скоєнні злочину. Найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення вас, Тінатіне Гівіївно, у міжнародний розшук", - заявила Венедиктова.

Генпрокурор наголосила, що при спробі перетину кордону інших держав Канделакі буде затримана компетентними органами з метою екстрадиції в Україну.

Також Венедиктова запевнила, що процес притягнення телеведучої до відповідальності буде чесним, прозорим і змагальним.

Як повідомляв Укрінформ, суд в Україні дозволив затримати радянського та російського режисера й актора Микиту Михалкова як підозрюваного для обрання запобіжного заходу. Його оголосять у міжнародний розшук.

Раніше Михалков заявляв, що визнання Москвою незаконних утворень на тимчасово оккупованих територіях Луганської та Донецької областей було "єдиним виходом із ситуації, що склалася". Також він підтримав війну Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-